miercuri, 10 octombrie 2012

Ziua Mondiala a sănătăți mintale

Ziua Mondială a Sănătății Mentale a fost stabilita pentru data de 10 octombrie, in anul 1992, de Federatia Mondiala pentru Sanatate Mentala (WFMH) si reprezinta singura campanie mondiala de constientizare si educatie publica pentru intelegerea cat mai buna a bolilor mentale si a tulburarilor de comportament.

In primii ani de aniversare Ziua Mondiala a Sanatatii Mentale nu a avut o tematica anume. in 1994, la sugestia secretarului general, Eugen Brody, a fost stabilita pentru prima data o tema ‘imbunatatirea calitatii serviciilor pentru asigurarea sanatatii mintale la nivel mondial’.

In rapoartele Organizatiei Mondiale a Sanatatii se subliniaza cresterea numarului persoanelor cu probleme de sanatate mentala, datorita in special a ritmului vietii moderne.

sursa

Declaraţia universală a drepturilor omului şi Pactul Internaţional privind drepturile economice, sociale şi culturale garantează dreptul fiecăruia de a se bucura de standardul cel mai înalt posibil al sănătăţii fizice şi mentale, inclusiv îngrijire şi servicii medicale, fără niciun fel de discriminare.

Nu poate exista sănătate fără sănătatea mentală.

Sper ca marii nostri conducatori portocalii si admiratorii lor pupincuristi si libidinosi sa fie obligati sa-si faca control la psiholog sau psihiatru.
sursa:supravetuitor.word press.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu