marți, 9 octombrie 2012

O rază de soare se stinge!

Eu sunt Maria, am 6 ani si 9 luni si am venit pe lume ca o raza de soare pentru parintii mei.Erau tare fericiti sa ma aiba , pe mine si pe fratiorul meu Dudu, asa cum l-am strigat eu de micuta , fericire deplina timp de sase saptamani pana cand vestea ca sufar de hidrocefalie,le-a intunecat cerul si numai suferinta s-a abatut asupra noastra. Totul se intampla in anul 2006 si la doar 2 luni de viata am suferit prima operatie.Ar fi fost bine daca totul s-ar fi rezumat doar la acea operatie dar din nefericire au mai urmat inca trei. La sapte zile dupa prima interventie, medicii au observat ca operatia nu se inchidea si asta a insemnat sa mergem din doua in doua saptamani de la Barlad la Bucuresti pana cand d-nul doctor a decis sa ma opereze din nou.Aveam 4 luni si deja ma aflam in sala de operatie pentru a doua oara si totul se incheia cu acelasi deznodamant,operatia nu se inchidea.

Aveam atata nevoie de zambetul de pe chipul mamei dar ea se stingea de suferinta si atatea griji pentru mine.Implineam 6 luni iar ei ma pregateau pentru a treia interventie dupa care a urmat o supraveghere atenta a medicilor timp de o luna de zile.De aceasta data totul parea sa decurga normal si ne-am intors acasa unde tati si fratiorul meu ne asteptau nerabdatori… dar cata nesansa! Dupa doua saptamani drenajul se infunda iar pe 10 iulie 2006 d-nul doctor ma opera pentru a patra oara schimband pozitia drenajului frontal si in sfarsit nu au mai fost probleme trebuind doar sa merg din sase in sase luni la control.

Timpul a trecut,eu am crescut mare dar durerile ingrozitoare de capusor si faptul ca vomitam foarte des ne-au condus din nou in spital.Aveam 5 anisori de data asta, in anul 2010 si aceste dureri care au aparut din senin mi-au tulburat copilaria.Nu ma mai puteam juca cum o faceau ceilalti copii.Durerile se repetau, ma tineau in perfuzie si in 2-3 zile imi reveneam dar nimeni nu a banuit ca aceste dureri aveau o alta cauza decat hidrocefalia.Am facut apoi o ptoza palpebrala cu intepenirea gatului iar in urma ultimelor investigatii s-a descoperit si cauza durerilor de cap , doua anevrisme mari care nu pot fi embolizate sau operate la noi in tara. Costurile unei interventii in strainatate sunt costisitoare, 40.000 euro, bani pe care noi nu-i vom putea avea niciodata fara ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Cum as putea sa ma salvez si sa readuc parintilor acea raza de soare care le intrase in casa acum sase ani in urma? Cum sa sterg lacrimile fierbinti ale mamei si sa- alung teama din suflet ca ma va pierde pentru totdeauna? Nu pot decat sa o strang in brate si sa-i zambesc, s-o mangai si sa o incurajez,imi doresc sa traiesc dar mai mult nu pot sa fac. Poate ca oamenii ma vor ajuta sa raman in viata mamei, doar speranta in ajutorul lor mi-a mai ramas… va multumesc ca mi-ati citit povestioara, va multumesc pentru ajutor!

Mami a deschis conturi pentru mine la BRD, pe numele ei Mindru Corina Luminita

Va rugam sa o ajutati pe Maria este foarte urgent!

RON : RO76BRDE380SV35305863800

EURO : RO08BRDE380SV35411983800

USD : RO55BRDE380SV35412013800

SWIFT : BRDE ROBU


Va rugam sa scrieti pe blog sau in ziarul d-voastra!Mai multe detali despre Maria gasiti pe:

http://sperantamariei.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu